Handgemaakte lepelset

rinkelende dennen van Rusland
k1005
    Levertijd: 1 à 2 werkdagen
  • Beschrijving
  • Meer

Set van een handgemaakte eetlepel en dessertlepel van hout van de Siberische den.

In de Oeral en Siberië is van oudsher de anti-bacteriële werking van hout van de Siberische den bekend. Daarom worden ook bij mensen thuis vaatwerk, bestek en eenvoudige huisraad van dit hout gebruikt.

Volgens Anastasia kun je pijnboompitolie beter niet in aanraking laten komen met metaal. Als je geen glazen of porseleinen lepeltjes in huis hebt, zijn deze houden lepels een alternatief. Je kunt er natuurlijk ook ander voedsel mee eten!

De lepels zijn van onbehandeld hout van de Siberische den. Je kunt ze voor duurzaam gebruik voorbehandelen met pijnboompitolie, of met iedere andere plantaardige olie. Wrijf de lepels royaal in met de olie en laat een uurtje staan. Leg vervolgens in de oven, op lage temperatuur, en zodra de kleur begint te veranderen naar een gouden tint is het klaar en kunnen de lepels uit de oven. Laat afkoelen. Daarna klaar voor gebruik.

Attentie: reinigen in mild sopje. Niet geschikt voor vaatwasser, oven of magnetron.

Volgens Anastasia dient de pijnboompittenolie, om de kwaliteit te garanderen, uitsluitend met behulp van houten persen gewonnen te worden, en mag de olie in geen geval met metaal in aanraking komen. (Onze Siberische pijnboompittenolie wordt op die manier geperst.)