siberische-ceder6g

FAQs

Hieronder tref je een aantal veelgestelde vragen over de Siberische boeken en producten aan. Wanneer je vraag er niet bij staat, kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

BOEKEN

Hoeveel boeken zijn er in de reeks De rinkelende dennen van Rusland?

In het Russisch zijn er nu in totaal 10 boeken gepubliceerd. Met daarbij de opmerking dat deel 8 bestaat uit 2 apart uitgegeven delen (8-1 en 8-2) en dat er geen deel bestaat met het nummer negen. Het negende deel is immers het levende boek dat door de lezers met hun gedachten en daden geschreven wordt. Voor een beschrijving van elke titel, zie bij XXX .

 

Hoeveel delen zijn er in het Nederlands?

De boeken zijn in het Nederlands vertaald tot en met deel 8-2 Liefdesriten.

 

Kan ik de boeken ook in willekeurige volgorde lezen?

We adviseren je om in ieder geval deel 1 als eerste te lezen, daarin wordt de basis gelegd voor alles wat volgt. De overige delen kun je ook in een volgorde naar eigen inzicht lezen. 

Bestaat Anastasia echt?

Zoals ze zelf zegt: 'Ik besta voor degenen voor wie ik besta...' 
Eerlijk gezegd zijn wij blij met die uitspraak van haar. Al zo lang hebben we immers aangeleerd om vragend naar autoriteiten en deskundigen buiten ons te kijken. Het risico zou groot zijn dat we Anastasia op de volgende troon of goeroe-zetel zouden plaatsen. Terwijl juist één van de dingen die Anastasia doet, is ons terugverwijzen naar onszelf. Het gaat niet om haar: in potentie hebben we allemaal de vermogens die zij heeft. We zijn allemaal uitgerust met dezelfde scheppingskracht. We hebben allemaal de macht om te dromen, en die dromen in werkelijkheid gestalte te geven.
Feit is dat haar woorden, de boeken, al bij miljoenen mensen een snaar hebben geraakt. Feit is dat haar woorden mensen een andere kijk op het leven hebben gegeven, zodanig dat wat ze met hun leven doen, hoe ze hun leven inrichten, een andere inkleuring heeft gekregen. Feit is ook dat er inmiddels in Rusland al ruim 200 nederzettingen in opbouw zijn, nog afgezien van de initiatieven wereldwijd.

 

SIBERISCHE PIJNBOOMPRODUCTEN

Is deze pijnboompittenolie dezelfde als de cederolie uit De zoemende ceders van Rusland?
In de oudere edities van de Anastasia boeken (toen nog getiteld De zoemende ceders van Rusland) werd het Russische 'kedr' vertaald met ceder. Als voetnoot werd toegelicht dat het de Pinus Cembra of Pinus Sibirea du Toue betrof.
Inmiddels is door biologen onderzoek gedaan – gevolg van de wereldwijde bekendheid van de serie – en blijkt het de Pinus Sibirica te zijn, een zusje van de Pinus cembra. Oftewel Siberische den, Siberische pijnboom, Siberische arve.
De 'kedr' is dus inderdaad geen ceder maar een Pinus. Beide zijn overigens lid van de Pineacea familie.


Ceders geven geen eetbare pitten (en groeien niet op die hoge breedtegraden), de Siberische den geeft pijnboompitten. (De alpenden geeft minuscule pitjes, eveneens eetbaar). Om deze reden spreken we inmiddels liever van Siberische den dan van ceder.

Wat maakt de Siberische pijnboom (Siberische den) zo bijzonder?

Pijnboombossen zijn een bijzonderheid in de wereld van de taiga. Volgens Anastasia dient de pijnboom als opslagplaats voor kosmische energieën geschapen werd door de bron. De Siberische den (in het Russisch 'kedr', in het Latijn  Pinus Sibirica, (ook wel Siberische pijnboom genoemd) leeft rond 550 jaar. Met zijn miljoenen naalden ontvangt hij dag en nacht het hele spectrum van lichte energie en slaat dit op. Dit is de weerkaatste energie van alle hemellichamen die in de loop van dat leven over de ceder trekken.

De Siberische den neemt de kosmische energie op, bewaart deze, en geeft deze af aan de mens, wanneer diens energiepeil daalt. Veel healers voelen deze energie en kracht. Maar bij een hangertje van de Siberische den moet je de rol die je zelf speelt niet vergeten, want het amulet slaat ook jouw liefde en jouw licht op. Onze houten hangers zijn van een Siberische den, maar niet van een 'rinkelende' den, die zijn helaas zeer zeldzaam.

Wat zijn 'rinkelende dennen'?

Volgens Anastasia's grootvaders, slaan de Siberische dennen gedurende hun leven energie op, en geven deze af als de Aarde en alles wat leeft daaraan behoefte hebben. Af en toe komt het voor dat een Siberische den zijn energie niet afgeeft, maar deze gedurende zijn hele leven opslaat. Na 500 jaar gaat zo'n den ‘rinkelen', ten teken dat hij geveld wil worden en zijn hout verspreid onder de mensen. 

Kan ik bij jullie een stukje van een echte rinkelende den krijgen?

Dat een Siberische den rinkelt is een zeldzaam fenomeen. En dan is het nog de vraag of er iemand in de buurt is die het rinkelen herkent, en weet hoe je zo'n boom moet vellen. Hoe dan ook, hangertjes van een rinkelende den zouden - zoals ook in de boeken beschreven - nooit in de verkoop komen, ze worden uitsluitend weggegeven.

We hebben wel hangertjes van het hout van de Siberische den, maar die zijn niet van de rinkelende den. Natuurlijk zijn ze wel in de Siberische taiga gegroeid, en dragen de energie daarvan.

Kan ik zelf een Siberische den planten?

Wanneer we ze op voorraad hebben, verkopen we de pijnappels (de kegels) van de Siberische den. De pijnappels zijn de harshoudende, beste natuurlijke bewaarplaats voor de zaden (waarvan de kern de ‘pijnboompit’ wordt genoemd).

Iedere kegel bevat circa 40-80 zaden, waarvan er in de praktijk een veel geringer aantal opkomt – de natuur laat zich wat dat betreft niet dwingen...

Waar is de pijnboompittenolie zoals beschreven in de boeken verkrijgbaar?

De Siberische pijnboompittenolie zoals beschreven in de boeken, en andere Siberische pijnboomproducten, zijn bij ons te bestellen.

Kan ik op de kwaliteit van de pijnboompittenolie vertrouwen?

De pijnboompittenolie van het merk De rinkelende dennen van Rusland is gewonnen met houten persen, waardoor de kwaliteit en energie van de olie optimaal bewaard blijven. Op de verpakking van de flesjes pijnboompittenolie staat een hologram van het logo van De rinkelende dennen van Rusland om de authenticiteit van deze olie te waarborgen. Wij bewaren de pijnboompittenolie in de koeling.

Wat is de werking van de hars in de pijnboompittenolie?

We verkopen de Siberische pijnboompittenolie naturel (100% pijnboompittenolie) en met hars van de Siberische den. Hars is in West-Europa niet heel bekend als voedingsmiddel. In Rusland, en in de mediterrane landen, en dan met name Griekenland en Turkije is het gebruik van hars gangbaarder. In NL mag je geen uitspraken doen over de werking van hars zolang die niet wetenschappelijk onderbouwd is, hetgeen betekent dat we die uitspraken niet doen; als voedingsproduct is de voedingswaarde in ieder geval gelijkwaardig aan de naturel olie.

Van hars is wel wetenschappelijk aangetoond dat het in het algemeen antiseptisch, reinigend en weerstandversterkend werkt.