pbpolie hars_selectie-1

Siberische pijnboompittenolie

De Siberische den onderscheidt zich door de hoge kwaliteit van zijn pijnboompitten. De koude temperaturen spelen daarbij een grote rol, het feit dat grote delen van de Siberische taiga relatief onbewoond zijn is een andere factor.

Van oudsher wordt de olie uit pijnboompitten gewonnen in de Oeral en Siberië, waar men de rijkdommen die pijnboompittenolie bevat op waarde weet te schatten, en de olie zowel in de keuken als voor geneeskundige doeleinden wordt gebruikt. De pijnboompittenolie van het merk 'de rinkelende dennen van Rusland' komt niet in aanraking met metaal, de gehele productie vindt plaats in de Siberische taiga met houten persen.

Deze olie heeft een aangename smaak, een verfijnd notig aroma en de kleur varieert van heldergeel tot goud tot barnsteen. Als natuurlijk voedingsproduct heeft pijnboompittenolie een algemeen stimulerende werking die de lichamelijke en geestelijke productiviteit verhoogt. Omdat de olie een zuiver natuurproduct is, kan de smaak en samenstelling van jaar tot jaar enigszins verschillen.

!
rinkelende dennen van Rusland
1 à 2 werkdagen

Pijnboompittenolie naturel

Volgens de moderne wetenschap is de verhouding tussen de vitaminen, mineralen en sporenelementen in pijnboompittenolie ideaal voor opname in het menselijk organisme. Pijnboompittenolie is daarmee bijna onontbeerlijk voor een evenwichtige voeding en ondersteunt bij de juiste dosering ook de versterking van het immuunsysteem.

Bestel 3 flesjes of meer en ontvang per flesje 2,45 euro korting (van 33,95 voor 31,50)

De naturel olie (koudgeperst, eerste persing) bestaat uit 100% pijnboompittenolie en smaakt dus ook naar pijnboompitten. De naturel olie kan 'puur' worden ingenomen, of worden gemengd door sla, muesli of smoothies.  Niet verwarmen!

Inhoud: 100 ml
Verpakking: groen glas, Engelstalige etikettering, Nederlandstalige bijsluiter
Best before: 15-04-2021
Koel bewaren (ook gesloten verpakkingen)

rinkelende dennen van Rusland
1 à 2 werkdagen

Pijnboompittenolie naturel 250ml

Volgens de moderne wetenschap is de verhouding tussen de vitaminen, mineralen en sporenelementen in pijnboompittenolie ideaal om opgenomen te worden in het menselijk organisme. Pijnboompittenolie is daarmee bijna onontbeerlijk voor een evenwichtige voeding en ondersteunt bij de juiste dosering ook de versterking van het immuunsysteem.

De naturel olie (koudgeperst, eerste persing) bestaat uit 100% pijnboompittenolie en smaakt dus ook naar pijnboompitten. De naturel olie kan 'puur' worden ingenomen, of worden gemengd door sla, muesli of smoothies.  Niet verhitten!

250 ml  Russische verpakking. (met Nederlandse bijsluiter). Glazen verpakking.      
Best before datum zoals vermeld op verpakking: 21-04-2021
Koel bewaren

 

rinkelende dennen van Rusland
1 à 2 werkdagen

Pijnboompittenolie met propolis

De Siberische pijnboompittenolie met propolis (koudgeperst, eerste persing) heeft dezelfde voedingswaarde als de pijnboompittenolie naturel, met daarbij nog de toegevoegde waarde van de propolis, geoogst door de bijen in de taiga. De smaak van de propolis is vrij neutraal, dus ook deze olie kan desgewenst door muesli of salades worden gemengd.

Bestel 3 flesjes of meer en ontvang 2,45 euro korting per flesje (van 34,95 voor 32,50) 

*) Propolis – een natuurlijk bijenproduct dat bestaat uit een groot aantal plantaardige en dierlijke stoffen (harsen en balsems – 50-55%, bijenwas – ongeveer 30%, etherische oliën – 10-15%, stuifmeel  - 5%). De chemische samenstelling van propolis is nog niet grondig bestudeerd. Propolis bestaat uit meer dan 50 stoffen.

Inhoud: 100 ml
Verpakking: groen glas, Engelstalige etikettering, Nederlandstalige bijsluiter
Best before: 15-04-2021
Koel bewaren (ook gesloten verpakkingen)

rinkelende dennen van Rusland
1 à 2 werkdagen

Pijnboompittenolie met 5% hars

Tijdelijk extra korting

In gewijzigde verpakking. Nu in groene glazen flesjes.

ACTIE: Per flesje nu tijdelijk voor 31,95.  Per 3 flesjes nu tijdelijk voor 29,95 per flesje.

De Siberische pijnboompittenolie met hars (koudgeperst, eerste persing, 5% hars) heeft dezelfde voedingswaarde als de pijnboompittenolie naturel, met daarbij nog de toegevoegde waarde van de hars. De hars is in Rusland en landen in het oostelijke Middelandse Zeegebied algemeen bekend vanwege zijn antiseptische, reinigende en weerstandsverhogende werking.
Let op, de smaak is bitter, harsachtig en daarom minder geschikt om aan sla, muesli of smoothies toe te voegen.

De hars van de Siberische pijnboom wordt geoogst en gereinigd. Vervolgens wordt de hars in de vaten met 100% pijnboompittenolie gelegd en 5 tot 10 dagen in een donkere ruimte op een koele plaats bewaard, en van tijd tot tijd omgeroerd. Dan wordt de hars verwijderd en blijft de olie nog een poos rusten zodat de werkzame bestanddelen van de hars de gelegenheid hebben om goed in de olie te trekken. Vervolgens wordt de olie gebotteld.


100 ml  Russisch-Engelse  verpakking. (met Nederlandse bijsluiter)    
Best before datum zoals vermeld op verpakking: juni 2020
    

rinkelende dennen van Rusland
1 à 2 werkdagen
pijnboompitolie-2e-persing

Siberische pijnboompittenolie 2e persing

Pijnboompitolie 2e persing

Natuurlijk kan je ook deze olie door sla of muesli mengen, je kan het verwerken in gebak, maar deze olie is ook goed te gebruiken als cosmetische olie voor de verzorging van je lichaam.

Inhoud: 100 ml
Verpakking: groen glas, Engelstalige etikettering, Nederlandstalige bijsluiter
Best before: 15-04-2021
Koel bewaren (ook gesloten verpakkingen)

Veelgestelde vraag: Is deze pijnboompittenolie dezelfde als de cederolie waar Anastasia en Megre over spreken?
Antwoord:
Ja. Alleen noemen we het geen (Siberische) cederolie maar (Siberische) pijnboompittenolie.

In de oudere edities van de Anastasia boeken (toen nog getiteld de zoemende ceders van Rusland) werd het Russische woord voor de boom 'kedr' vertaald met ceder. Als voetnoot werd toegelicht dat het de Pinus cembra of Pinus Sibirea (du Toue) betrof.

Inmiddels is door biologen onderzoek gedaan - gevolg van de wereldwijde bekendheid van de serie - en blijkt het de Pinus Sibirica te zijn, een zusje van de Pinus cembra. Andere benamingen: Siberische den, Siberische pijnboom, Siberische arve.

De kedr is dus een Pinus. Zowel de Pinus als de Cedrus zijn overigens lid van de Pineacea familie, ofwel de pijnbomenfamilie.

Ceders geven geen eetbare pitten en groeien niet op die hoge breedtegraden, de Siberische den geeft wel pijnboompitten. (De Alpenden geeft minuscule pijnboompitjes, eveneens eetbaar). Producten van de ceder kunnen alleen uitwendig worden gebruikt, oftewel nooit inwendig worden ingenomen, producten van de Siberische den kunnen zowel in- als uitwendig worden gebruikt. Om deze redenen spreken we liever van Siberische den dan van ceder.

Wil je dus zelf een boom zaaien waarvan je op termijn kunt oogsten, ga dan op zoek naar zaden van de Siberische den! Een ceder zal je geen eetbare pitten geven.